Welkom op de site van
Alexander van Zanten.


Er is hier van alles te zien.
Van strak commercieel werk tot eigenzinnige absurdistische uitingen.

Als u een originele uitstraling wilt hebben voor een stand, showroom, winkel of website neem dan contact op!
Alles is mogelijk van ingewikkelde bouwwerken tot simpele decoraties.

colofon;

Alexander van Zanten (26-4-1957) is samen met Maarten Oostewaal vanaf 1986 verantwoordelijk geweest voor de stands van de firma Intermedium.
Een bedrijf met een toonaangevende positie op de Europese schoenenmarkt. Per jaar maakten zij met veel plezier twee maal een stand met een verschillende uitstraling vaak gerelateerd aan de komende mode. De laatste jaren veranderde ze nog maar een keer omdat de bouwwerken steeds ingewikkelder en groter werden (met hulp van o.a Schreud, Woutje, Charles, Sjors en Eggie).
Na het overlijden in 1998 van Maarten Oostewaal heeft Alexander van Zanten de eigenzinnege traditie voortgezet in samenwerking met o.a Frank Bulthuis, Peter Baker en Ruut Evers.
Naast het bouwen van stands heeft Alexander van Zanten ook zijn absurd kunstzinnige kant ontwikkeld met
  • Tekeningen; boekje Zieke Geesten Ware Liefde, een MAL produktie (roemrucht kraakpand in Haarlem).
  • Strips; De Triologien (muziek hoorspel Beat Cornaz)
  • Kranten; Boulevard (krantje op het randje), het programmaroddelblad van de Boulevard of Broken Dreams, voorloper van de Parade (samen met Marcel Schmidt, Piet Bom en Warry van der Leen).
  • Films; MAL filmpjes, Karol en de Elegast, Eddie Brains scenario schetteren (samen met Luc Klaasen en Ferrie Heyne).
  • Animatie; The Balad of Rod la Rogue (met Gordon Eccles, muziek; Lumpy Head).
  • Schilderijen: verschillende tentoonstelingen o.a met Quasie Realisten
Naast het bouwen van beursstands en diverse kunstuitingen heeft Alexander van Zanten de laatste jaren zich ook ingezet voor de B.V Nederland. Hij heeft cultuurerfgoed onderhouden (concertgebouw geschilderd). Nieuw cultuurerfgoed helpen ontwikkelen (de echt dikke voedingskabels van de Amsterdam Arena getrokken). Ter bescherming van onze kustlijn heeft hij kilometers helm gepland. Om Nederland vooruit te helpen in het digitale tijdperk heeft hij kilometers glasvezelkabels aangelegd. Ook op kleinere schaal stond hij zijn mannetje. Meegeholpen met diverse verbouwingen in Amsterdam (kelders leeggegraven, dak grachtenpand verhoogd, hip reclamebureau getimmerd en geverfd etcettera).
Meer in zijn eigen branche heeft Alex ook regelmatig voor decorbouwbedrijf Perspekt gewerkt als decorateur en decoraties gemaakt voor o.a KLM, IBM, Openlucht Museum Arnhem, Distileer Museum Sliedrecht, Musical No Nonses etc.
Ook heeft Alexander nog cursus striptekenen gegeven voor het voorbereidend jaar op de Rietveld academie en decor gemaakt voor opera "Roep van de kinkhoorn" (met Martijn Fernandez Cordoba).
Alexander van Zanten is verder nog bekend als zanger van diverse bands (Lenteernpiel, Ome Siem en de Mannen van 6 Miljoen en de Bionic Blieb). Bovendien is hij de stem op de prachtige muziek van Phantom Frank die de laatste jaren voor de Intermediumbeursen gemaakt wordt (Frank is bovendien een zeer goed crewlid van de bouwploeg).
Alexander heeft als stem ingesproken voor de VPRO (animatiefilmpjes) en voor de Universiteit van Amsterdam (nederlandse taalles voor Ghanezen).
Maar al met al is Alexander van Zanten het meest bekend geworden van zijn voetbalcarriere (Kon HFC, Alliance, Kinheim, Ripperda zat1, Schoten zat1). Zijn dubbele schaar was legendarisch (of was het hilarisch).

Home Links Contact Alexander van Zanten